Tanumskolan i Tanumshede
Tanumskolan i Tanumshede Bild: Ann-Katrin Eklund

Färsk statistik: slutbetygen har förbättrats avsevärt

Grundskolorna i Tanums kommun har haft en omfattande förbättring av slutbetygen sedan förra året. Det visar färsk statistik från Skolverket. I våras var tio procentenheter fler nior behöriga att söka till gymnasiet jämfört med 2017.

ANNONS

Statistik av slutbetygen visar att 88 procent av Tanum kommuns nior som gick ut i våras var behöriga att söka till gymnasiet, uppger Tanums kommun på sin hemsida. Enligt pressmeddelandet är det framför allt pojkarna som höjt sina värden och det rejält.

Förklaringen är delvis en stor andel studiemotiverade pojkar men också andra omständigheter, bland annat har det skett ett arbete kring extra hjälp.

– Vi har blivit mycket bättre på extra anpassningar för elever som behöver det och jobbar effektivare med det särskilda stöd som kan sättas in, säger Yvonne Engblom, förstelärare på Tanumskolan, i pressmeddelandet.

Skolan framhäver också ett stark samarbete mellan elever, skolledning, lärarkollegium och elevhälsa.

ANNONS

Även Hamburgsundskolan pekar uppåt i fråga om gymnasiebehörighet. Rektorn Sven-Eric Ohlsson menar att fokus på ämneslag, till exempel schemaläggning med extra lärartid i matematikundervisningen, är en orsak till att det pekar uppåt.

– Och engagerade lärare med intresse för varje individ, påpekar Sven-Eric Ohlsson, i pressmeddelandet.

ANNONS