Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik. Bild: Thomas Harrysson, Jenny Johansson
Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik. Bild: Thomas Harrysson, Jenny Johansson

Färre direkttåg när tunnlar rustas upp

Ett två veckor långt tunnelarbete mellan Uddevalla och Ljungskile ställer till besvär för direkttågen mellan Strömstad och Göteborg. Enligt Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik, ska det gå färre direkttåg på sträckan.

Mellan den 22 oktober och 4 november pågår arbetet som blir en stoppkloss för tågen på Bohusbanan. Resenärer från Strömstad kommer att som vanligt kunna åka direkttåget ner till Uddevalla, men därefter väntar nya resvägar med tåg och eventuella byten till buss för att ta sig ner till Göteborg.

– I Uddevalla går tåget normalt sätt ner mot Ljungskile, men nu kör vi istället bort mot Öxnered ner till Göteborg den vägen. Då kan tåget gå direkt på det sättet, säger Torvald Svahn, affärschef för tåg på Västtrafik.

Att det är ett direkttåg innebär alltså att du som resenär sitter kvar på samma tåg ner till Göteborg. Avstickaren till Öxnered innebär att resan tar ungefär tio minuter längre en vanligt för att ta sig ner till Göteborg, enligt Västtrafiks app Reseplaneraren.

Tåget från Strömstad till Göteborg, som annars har fem direktturer på vardagarna och fyra på helgdagarna kommer kommer att reduceras i antal.

Direkttågen från Strömstad är morgontåget 06.41 (måndag till lördag), det andra är tåget 18.35 (måndag till torsdag samt söndag), berättar Torvald Svahn.

Direkttåg från Göteborg till Strömstad på den nya direktsträckan kommer att gå 12.40 (måndag till fredag samt söndag) och 18.40 som bara kommer gå på söndagar.

Alla tåg mellan Strömstad och Uddevalla går lika kontinuerligt som tidigare.