Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fängelse efter misslyckad smuggeltur

Narkotikaskulden skulle betalas av genom en smuggeltur till Holland. Men resan slutade hos tullen i Svinesund. Nu döms fem personer för narkotikabrott.

Det var i januari 2016 som resan gick till Holland med syfte att köpa narkotika som sedan skulle smugglas in i Norge. För två av de fem personer som nyligen dömdes vid Halden tingsrätt för olika former av narkotikabrott, skedde resan på grund av en knarkskuld. En av de två, en 24-åring man, berättade i förhör att han inte hade känt sig hotad att följa med, men ändå upplevt viss press.

– Det får alltid konsekvenser om man inte gör upp en skuld, sa han i rätten, uppger Halden Arbeiderblad.

Resan slutade abrupt på Svinesund, där de norska tullarna anade oråd. Vid en kontroll återfanns totalt 494 gram MDMA och 500 tabletter innehållande MDMA. Fem personer var sammanlagt inblandade i smugglingsförsöket. 24-åringen dömdes till två års fängelse och han mister också körkortet. Även en 22-årig kvinna döms till fängelse i två år. En 28 år gammal kvinna, som till vardags arbetar som barn- och ungdomsledare i Oslo, döms till två år och nio månader. Även två bröder i 30-årsåldern döms, den ene till tre års fängelse, den andre till två år och nio månader.