Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elpriset fortsatte att rusa i regionen, visar siffror från elbörsen på måndagen. Bild: Johan Nilsson/TT
Elpriset fortsatte att rusa i regionen, visar siffror från elbörsen på måndagen. Bild: Johan Nilsson/TT

Elpriset rusar under måndag

Elpriserna fortsätter att öka under måndagen, efter att ha rusat under helgen och ligger nu på nästan 2,78 kronor per kilowattimme. Det visar siffror för dagspriset från elbörsen Nordpool.

I torsdags låg dagspriset på el för elområde 3, som Göteborg och Västra Götaland hör till, på nästan 0,52 kronor per kilowattimme enligt statistik från elbörsen Nordpool. Det var en ökning från helgen innan då priset låg på låga 0,21 kronor, och där timpriset rentav var negativt.

Men under fredagen ökade priset kraftigt till över 1 krona, för att öka ytterligare starkt under helgen till över 2 kronor.

Det preliminära dagspriset på måndagen ökar nu ytterligare, visar Nordpools statistik och ligger för elområde 3 på 2,78 kronor per kilowattimme. Ser man till spotpriset per timme väntas priset ligga på 3,68 vid 18-tiden i kväll. För elköpare tillkommer bland annat skatt, moms och avgifter, utöver det pris man ser på börsen.

En sak är också att det inte längre är någon skillnad mellan de olika elområdena: elområde 1, Norrland, har inte som tidigare lägre priser, utan har de senaste tio dagarna haft samma priser som södra Sverige.

Det som gjort att det fram till nu varit låga elpriser är ett milt väder och att det blåst mycket.