Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nöjda allianspartier. Moderaterna och Liberalerna följde valet med stor entusiasm. Mikael Cederbratt och Marie Edvinsson Kristiansen var nöjda över siffrorna i kommunvalet. Liberalernas Lars Tysklind och Margareta Fredriksson var hoppfulla -trots svaga siffror i Strömstads kommun. Bild: Thomas Bennelind

Efter halva valsträckan: Moderaterna ökar i Strömstad

Blandade resultat för allianspartierna Liberalerna och Moderaterna. Med hälften av alla räknade valdistrikt ser Moderaterna ut att gå mot ett stark val i Strömstad - samtidigt backar Liberalerna i staden.

Klockan 22.20 var 4 av 8 valdistrikt räknade i Strömstad. Strömstads Tidning besökte Moderaternas valvaka hemma hos Per och och Ruta Stade.

4,8 procent. Så mycket har partiet ökat från förra valet. Därför var det inte konstigt att stämningen i M-lägret var på topp.

- Vi har det helt fantastiskt och är som en stor familj. Ser man till de distrikten som blivit räknade så har vi gått upp en del. Det får vi naturligtvis vara glada för, säger Marie Edvinsson Kristansen, som är partiets förstanamn till kommunfullmäktige.

Störst i gymnasievalet i Strömstad

Man tog också emot glädjande nyheter när det stod klart att Moderaterna blev största parti i gymnasiets val i Strömstad. Där kammande man hem 27,3 procent av rösterna.

Näst största parti blev Socialdemokraterna med 16 procent.

- Det var en väldigt trevlig nyhet. Skoldebatten gick otroligt fint. Olle Bring gjorde ett fantastiskt arbete på skoldebatten. Vi ser att resultaten från förra valet att ungdomarna röstar på moderat politik. Nu sker det igen. Vi har hoppet med oss, säger Marie Edvinsson Kristiansen.

Liberalerna hade samlats på båten Veslö. Riksdagsledamot Lars Tysklind, förstanamn till kommunfullmäktige i Strömstad och Margareta Fredriksson, förstanamn till regionen, var på gott humör - trots tappet på 2 procentenheter efter 4 av 8 räknade distrikt.

- Jag känner mig väldigt nöjd så här långt, säger Lars Tysklind.

Margareta Fredriksson instämmer.

- Jag känner ingen oro, jag upplever att vi såhär långt har gjort en väldigt bra valrörelse. Vi är nöjda. Sedan får vi se. Det är inte slut än.

Tysklind: "Vi har gjort det väldigt bra"

Lars Tysklind om valrörelsen som helhet.

- Om man ser till att vi att har varit med och styrt kommunen i fyra år så blir det lite speciellt. Man måste stå upp för de beslut som har blivit fattade. Tittar vi på resultatet utifrån det så tycker jag att vi har gjort det väldigt bra.

Margareta Fredriksson:

- När man ingår i en majoritet så har man en överenskommelse som man följer. Jag är också nöjd med resultatet så här långt.

Klockan 23.39 är Moderaterna näst största parti i Strömstad med 16, 4 procentenheter. Liberalerna ligger på 11,4 procentenheter. Då återstår endast ett valdistrikt.