Lastbilen totalförstördes vid branden.
Lastbilen totalförstördes vid branden. Bild: Räddningstjänsten

E6 stängs av efter branden – i ett dygn

En långtradare har brunnit på en bro på E6 norr om Munkedal. Risken att branden skadat bron gör nu att vägen stängs av i norrgående riktning tills i morgon. Trafiken kommer tills vidare ledas om via gamla E6.
– Det är så pass kraftig värmeutveckling att man vill säkerställa att brokonstruktionen håller, säger Tomas Rönnborg vid räddningstjänsten i Tanum.

ANNONS

Lastbilen står närmare bestämt mellan Rabbalshedemotet och Pålen, och var alltså på väg norrut på E6 när fordonet av oklar anledning fattade eld.

– Vi vet inte orsaken till branden, men den ska ha börjat i bakdelen av långtradaren, säger Gunnar Ohlén vid räddningstjänsten.

Inga personskador har rapporterats men vägen varit avstängd i båda riktningar under räddningsarbetet.

Nu står dessutom klart att den kraftiga lastbilsbranden kan ha lett till stora skador på den bro där branden uppstod. Därför kommer E6 i norrgående riktning vara avstängd till i morgon, lördag.

– Olyckan har inträffat precis i skarven mellan bron och den fasta vägen. Det är så pass kraftig värmeutveckling att man vill säkerställa att brokonstruktionen håller, säger Tomas Rönnborg vid räddningstjänsten i Tanum.

ANNONS

För tillfället pågår arbetet för fullt med att bärga såväl fordon som last från platsen.

– Lasten måste lastas över i container. Och först när allt bärgningsarbete är klart kan vi börja analysera själva bron, säger omas Rönnborg.

Trafikverket skickar nu personal från Göteborg för att inspektera bron, som sträcker sig ett par hundra meter.

– Dels är det själva asfalten, men också själva skarven mellan bron och fastlandssidan som måste inspekteras, säger Tomas Rönnborg vid räddningstjänsten i Tanum.

Medan E6 är helt avstängd i norrgående riktning är endast en fil öppen söderut, och kommer så vara åtminstone tills alla rester från branden är bärgade.

Trafiken kommer tills vidare ledas om via gamla E6.

ANNONS