Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

E6 stängdes av efter gräsbrand i Tanumshede

E6 förbi Tanumshede fick stängas av efter att en brand brutit ut alldeles intill vägen. Trafiken fick ledas om via gamla E6:an.

Strax efter 16 på måndagen fick räddningstjänst larm om att det börjat brinna i terrängen i anslutning till E6 i Tanumshede, strax innan tunnlarna i södergående riktning. När räddningstjänsten kom fram konstaterades att det brann kraftigt.

– Räddningstjänsten var tvungna att stoppa trafiken när det hände. Man stängde av E6 i södergående riktning medan de omringade elden, berättar Annelie Silveira, teamledare på SOS Alarm.

Räddningstjänst var på plats med fem fordon och släckningsarbetet pågick till cirka 17:45. Under den tiden hölls E6 avstängd, och trafiken leddes om på gamla E6 via Tanumshede.

– Det var rent arbetsmiljömässigt för våra brandmän. Det var helt intill vägen som det brann, säger Håkan Baatz på räddningstjänsten.

Han uppskattar att området som brann var 500–1 000 kvadratmeter stort, bestående av gräs och ungskog. Strax efter 18 var räddningstjänsten tillbaka på stationen och insatsen avslutad. Ingen person skadades vid branden.