Skatteverket utreder mobildistributören Brightstar och nu pausar Dustin sitt samarbete med det amerikanska företaget. Arkivbild.
Skatteverket utreder mobildistributören Brightstar och nu pausar Dustin sitt samarbete med det amerikanska företaget. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Dustin pausar Brightstar-samarbete

ANNONS

Sedan Skatteverket inlett en utredning mot den amerikanska mobildistributören Brightstar och bland annat kräver företaget på 258 miljoner kronor för utebliven moms reagerar andra it-bolag.

Nyheten om utredningen kom på onsdagen och på kvällen meddelade it-återförsäljaren Dustin att företaget pausar sitt samarbete med Brightstar, rapporterar SVT Nyheter.

– Det här är otroligt allvarligt om uppgifterna stämmer. Därför har vi bett Brightstar om ytterligare information, och tills de kommit med svaren har vi pausat samarbetet. Vi köper inget från dem förrän vi fått svar, säger Dustins kommunikationschef Eva Ernfors till SVT.

Enligt Skatteverket ska Brightstar haft omfattande affärer med bolag som misstänks ingå i en bedrägerihärva som ska vara en av de största i Sverige.

ANNONS
ANNONS