Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
KREATÖR. Nästan 100 000 personer följer David Vidals dessertskapande på Instagram.

Dessertsuccé på Instagram

David Vidal är kocken från Malta som numera arbetar i Strömstad och driver ett instagramkonto där han lägger upp sina dessertkreationer. Kontot har nästan 100 000 följare.

David Vidal växte upp på Malta och hans familj drev ett eget bageri. När han var tolv år började han hjälpa familjen i bageriet. Han berättar att de bakade alltifrån rulltårtor till petit choux, ett bakverk med smördeg och söt fyllning.

– Det var mycket mandel och citron, vi gjorde många olika saker och hela familjen var med.

Nu arbetar David Vidal som kock och kallskänka på Laholmen Hotell. För ett år sedan började han visa upp sina kulinariska kreationer på Instagram. Främst tycker han om att arbeta fram nya kreativa desserter.

– Jag blev inspirerade av andra instagramkonton och startade mitt egna "Vidal31". Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär stort.

Efter drygt ett års aktivitet följs kontot av 93 500 personer. Folk kommenterar ofta och ber om recept.

– De brukar skriva att de ser bra ut och be om recept, ibland så ger jag dem det.

David Vidal kände tidigt att det var desserter och matlagning som han ville ägna sitt yrkesliv åt. Han har alltid varit speciellt intresserad av desserter och sedan han var 13 år gammal har han experimenterat med olika typer av desserter.

– Man kan vara mer kreativ med upplägget när det gäller desserter, man kan hålla på och fixa och pilla på ett annat sätt.

David Vidal studerade på en kockskola i Malta och började under studietiden delta i olika matlagningstävlingar. Det gjorde honom ännu mer kreativ.

– När det gäller desserter så tycker jag om att ta något klassiskt och göra något nytt och annorlunda av det.

Davids två favoritingredienser är jordgubbar och choklad, vilket dagens dessert består av. Dagen till ära serveras en chokladtartelette med jordgubbsylt och glass, dekorerade med bland annat vit stekt choklad och små fyllda macarons.

– I morgon kommer jag att ha en ny idé, jag tycker om ständig förändring och gillar inte att vara stilla.

David Vidals instagramkonto är fyllt av olika typer av desserter. De varierar i färg, form, smak och upplägg.