Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demenssjuk person i Tanum skickades ensam till sjukhus

Det som inte fick hända har hänt igen. En demenssjuk person i Tanums kommun har skickats ensam till sjukhus efter att ha fallit. Personalen på boendet ansåg sig inte kunna skicka med någon. Nu anmäler kommunen sig själv till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar Radio Väst.

I december i fjol inträffade en liknande händelse. Då skickades en person från en annan form av kommunalt boende till akuten, med en lapp om halsen, feber och symptom på covid-19.

Kommunens omsorgs chef Sirene Johansson sade då att händelsen var allvarlig och åtgärder skulle sättas inför att det inte skulle hända igen.

Ändå skedde nu samma sak i mars. Kommunens tillförordnade omsorgschef Åsa Engedotter säger till radions P4 att utbildningsinsatser gjorts för att alla rutiner ska vara klara och ställer själv frågan vad det är som gör att rutinerna uppenbarligen inte alltid fungerar.

– Det tar tid att återuppbygga förtroende, men alla anhöriga ska kunna känna sig lugna och veta att deras nära och kära blir väl omhändertagna, säger hon vidare i samtalet med radion.