Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dafteryd (C) skriver i en insändare om debattklimatet i Strömstad.

Dafteryd (C): "Det finns ett medvetet sätt att misstolka"

Kommunstyrelsen ordförande, Peter Dafteryd (C), skriver en insändare i Strömstads Tidning om debattklimatet i Strömstad.

Jag hade aldrig tänkt mig att bli politiker förrän jag träffade på herrarna Sören Eriksson och Lars Georgsson under deras regim i miljö- och byggnämnden.

I slutet av 2009 kom jag fram till att jag hade två möjligheter. Antingen skulle jag göra som så många andra hade gjort, säga upp mig från tjänsten i Strömstads kommun och flytta, eller så skulle jag engagera mig politiskt.

Kärleken till Strömstad var för stor och viljan att visa att det går att vara politiker, utan att ha de nämnda herrarnas förhållningssätt till andra politiker och tjänstemän.

Kanske har jag inte lyckats med att bli politiker. Det får andra avgöra. Men jag har hela tiden haft Strömstads bästa för ögonen, utan någon ambition att göra en politisk karriär.

Jag tar avstånd ifrån Sören Erikssons och Lars Georgssons sätt att på bloggar, sociala medier och på insändarsidan alltid lyfta fram andras avvikande mening som felaktig och för det mesta med förminskande och förlöjligande tillmälen. Jag uppfattar att det finns ett medvetet sätt att misstolka och snedvrida fakta vilket påverkar debatten negativt.

Sören Eriksson: "Det liknar rent förtal, Peter Dafteryd."

I min värld är allas rätt att yttra en åsikt till för att i diskussion och dialog utveckla, förbättra och tillföra nya perspektiv.

Jag önskar alla som kandiderar i höstens val till kommunfullmäktige i Strömstad lycka till och jag hoppas att ni i debatterna inför valet kan föra en saklig diskussion utan personangrepp och påhopp.

Åren som jag fått förmånen att vara ordförande i kommunstyrelsen har till största delen varit en fantastisk upplevelse. Jag har fått möta många positiva människor, politiker, tjänstemän, bagare, byggare, pensionärer, affärsidkare med mera, i dialog om ytterst varierande ämnen. Och de som gör livet surt är få – men de gör märken på både mig och min familj.

Peter Dafteryd (C), ordförande kommunstyrelsen i Strömstad.