En rullande oktoberfest gjorde sig redo för den drygt tre mil långa cykelturen.
En rullande oktoberfest gjorde sig redo för den drygt tre mil långa cykelturen.

Cykelfest i Bullaren – militärer bästa ekipage

Kön ringlar lång utanför Crusaders på lördagsmorgonen. Cyklarna står uppradade på gräsmattan. En stridsvagn rullar in på vägen och ut hoppar militärklädda killar, lägger sig i diket och skjuter på en träbil som står utplacerad på ängen. Ekipaget möts av applåder och hejarop.

ANNONS
|

– Här kommer årets vinnare! utbrister någon och skyndar sig fram med kameran.

Trogna Bullarruttencyklister höjer inte på ögonbrynen. Fantasifulla ekipage och cyklister som är utklädda till tänderna hör till vanligheterna. Strax efter stridsvagnen har rullat in kommer ett polisekipage. Därefter kommer en räktrålare med fiskare ombord. Hannes Gustafsson och Andreas Åkerblom hoppar ur ekipaget.

– Den här har tagit ungefär en månad att bygga. Vi har tidigare år varit bland annat smurfar och sjuksköterskor.

Lucas Svensson och Oscar Erlandsson kom i ett ekipage som också satsat på miltitärtema, något som tagit drygt en månad att bygga.

ANNONS

– Planen är att ta sig runt hela rutten, vi hoppas på att vi orkar det.

Rasmus Öst, 11 år från Bullaren stod redo att ge sig iväg. Han hade dagen till ära satsat på att klä sig som en cowboy. Inspirationen till sin klädsel kom från en kortlek.

– Här, visar Rasmus och tar fram ett kort med Jesse James på. Man är ingen riktig cowboy utan kortlek brukar jag säga.

Han skulle cykla tillsammans med några kompisar. Årets cykelrutt blir hans fjärde i ordningen.

– I dag hoppas jag orka cykla hela, säger Rasmus innan han ger sig iväg.

Några som satsat på en lite mindre avancerad utklädnad, förmodligen till deras fördel i själva cyklandet var ”Team Guskhuset”, som alla hade likadana gula t-shirts på sig.

– Lagnamnet är namnet på en gård. Det här är en tradition, vi bor på olika platser runt om i Sverige men ses hemma hos mig för att cykla, något vi gjort i drygt tolv år. Den här dagen missar vi inte, den är spikad varje år, säger Kaj Johansson.

Efter att de drygt tusen cyklisterna tagit sig runt den tre mil långa rutten väntade After Cykel med underhållning av Martin Brissäll, skaldjursbuffé och fest kvällen lång.

ANNONS
ANNONS