Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Color Line ska spara in omkring 300 miljoner kronor – för att genomföra det säger rederiet upp 300 anställda.
Bild: Arkiv

Color Line planerar att säga upp 300 anställda

Coronapandemin får rederiet att blöda ekonomiskt. Nu meddelar koncernchefen Trond Kleivdal att man behöver spara in omkring 300 miljoner.

Uppgiften om besparingen är publicerad i Halden Arbeiderblad. I pressmeddelandet säger Color Lines koncernchef att rederiet på grund av covid-19 är tvungna att vidta åtgärder för att säkra arbetstillfällen och framtida lönsamhet.

Enligt tidningen kommer beslutet att träda i kraft från 2021. Besparingen kommer att beröra anställda på färjor och inom verksamhet på land. I pressmeddelandet skriver rederiet att nedskärningarna är avtalsförankrade med fackförbund och förtroendevalda.

Color Line har som ambition att så många anställda som möjligt an­söker om frivillig uppsägning.

Vi hoppas snart kunna vara tillbaka i Strömstad igen

Helge Otto Mathiesen, pressansvarig på Color Line, säger till Strömstads Tidning att framtida driftskostnader ska hållas nere tack vare fjolårets teknikinvesteringar. Bland annat sjösattes Color Hybrid – världens första hybridfärja.

– Vi har investerat stora belopp i teknologi och digitalisering i färjorna Color Hybrid och Color Viking. Vi hoppas snart kunna vara tillbaka i Strömstad igen.

Hur många av företagets anställda i Strömstad riskerar att förlora jobbet?

– I dagsläget kan jag inte gå in på de detaljerna. Allt är ännu inte klart, men Strömstad och regionen är viktiga för oss.