Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrev schlagertext. Camilla Läckberg från Fjällbacka debuterade i Melodifestivalen med texten till låten Himmel för två.

Camilla Läckberg om schlagerdiskningen

Fjällbackaförfattaren Camilla Läckberg hade skrivit texten till Anna Books låt Himmel för två som skulle ha tävlat i kvällens Melodifestival. Men den får inte vara med och tävla. – Otroligt tråkigt, säger Camilla Läckberg.

På torsdagskvällen kom beskedet att bidraget diskas eftersom låten, under annat namn, deltog i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014. Då utan Camilla Läckbergs text, förstås.

Anna Book kommer ändå att få framföra låten i kvällens deltävling, men utom tävlan.

Bara några timmar innan beskedet om diskningen berättade Camilla Läckberg för Bohusläningen hur det kändes att debutera i Melodifestivalen som låtskrivare.

– Jag är ett inbitet Mellofan och har länge drömt om att få ha med en låt i tävlingen. Att få vara en del av Melodifestivalen i år är stort i sig.

På sin Instagramsida har Camilla Läckberg skrivit: "Otroligt tråkigt men utan skuld för någon inblandad. Tråkigast är det naturligtvis för Anna som slitit hårt och jobbat i fyra månader med detta framträdande, och hon älskar också låten så mycket. Så allas våra hjärtan går till Anna som fick det hårdaste slaget av oss alla."

Enligt Camilla Läckberg finns det i dag ingen ilska hos Anna Book och hennes team och hon beskriver artisten som mycket proffsig. På sin Instagramsida skriver hon: "The fabulous Anna Book kör "Himmel för två" ändå på lördag, utom tävlan dock då. Är ju denna egenskap hos Anna som gör att hon i år firar 30 år som artist. Att när det gäller torkar hon tårarna och går ut och levererar. Ser så fram emot att se henne på scen i Scandinavium."