Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bråda dagar i BYD-fabriken i Shenzhen. Arkivbild.

BYD: "Stor tilltro" till fossilförbud

Elektrifieringen av Kinas fordonsflotta kommer att gå snabbare än många tror. Senast 2030 kommer alla fordon på världens största marknad att vara "elektrifierade", säger BYD-chefen Wang Chuanfu.

Chuanfu, ordförande för den globalt sett just nu största elbilstillverkaren BYD, uttalade sig i Shenzhen på torsdagen om signalerna från både den kinesiska regimen och länder i västvärlden att fossilbilar kan komma att förbjudas.

- Vi hyser stor tilltro till sådana tidtabeller, vi tror att detta kommer att hända snabbare än väntat, säger han enligt Reuters.

- En rad regeringar har presenterat tidtabeller för att avsluta försäljningen av fossildrivna bilar, det sätter press på alla andra.

Chuanfu använder termen "elektrifiering" på samma sätt som Volvo, alltså omfattande alltifrån helt avgasfria bilar till så kallade mildhybrider, där en förbränningsmotor fortfarande är den viktigaste delen i drivlinan.

Volvo har lovat att från och med 2019 ska alla företagets bilar vara elektrifierade.

Kinas regim tar fram regelverk som kan innebära att alla bilföretag måste ha en viss andel elbilar redan om något år, vilket sedan successivt ska skärpas till ett försäljningsförbud för fossilbilar.