Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: Andreas Olsson
Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

Buss sätts in till tåg­stationen

Skolpendlarna till gymnasiet i Uddevalla får ersättningsbuss mellan Östrabo och central­stationen i Uddevalla på eftermiddagarna. Orsaken är att tåget inte går till Uddevalla Östra i samband med tunnelarbetet.

Tidigare i höst har vi rapporterat om det två veckor långa tunnel­arbetet mellan Uddevalla och Ljungskile som ställer till problem i tågtrafiken, bland annat genom färre direkttåg ner till Göteborg från Strömstad, och vice versa, mellan den 22 oktober och 4 november.

Nu kan vi rapportera att även pendlarna till Uddevalla påverkas i mindre skala på grund av tunnelarbetet.

Resenärer söderut har under dagarna fått märka av att tåget stannar på Uddevalla centralstation och inte Uddevalla Östra, som är den logiska avstigningen för pendlande lärare och elever till gymnasieskolorna Östrabo, Sinclair och Agneberg, eftersom den ligger i närmast direkt anslutning till nämnda skolor. Men att tåget inte går hela vägen till Östra ser ut att ställa till problem för pendlarna vid deras hemfärd, utifrån Väst­trafik-appen reseplaneraren.

Enligt reseplaneraren, ska hemresenärerna ta stadsbuss 2 från Östra, klockan 15.32, på eftermiddagen till Kampenhof för att hinna med att gå till 16-tåget vid central­stationen, detta till trots att gymnasieskolan vissa dagar har schemalagda lektioner till klockan 15.40. Något som alltså inte skulle gå ihop.

Torvald Svahn, affärschef tåg på Västtrafik, kan däremot meddela att oron är överflödig. En ersättningsbuss kommer att gå från Östra till centralen under den aktuella perioden. Tid för avfärd är 15.45 vid Östra vilken ankommer till centralstation 15.50, ergo tio minuter innan tågets avgång.