Från och med nästa vecka väntas lägre temperaturer och regn.
Från och med nästa vecka väntas lägre temperaturer och regn. Bild: Anders Wiklund/TT

Värmeböljan är över – snart kommer regnet

De varma sommardagarna kan vara över. Från och med nästa vecka väntas regnområden och lägre temperaturer att dra in över Bohuslän.
– Är man ute efter sol är det nu som man ska ge sig ut, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Juli månad har bjudit på många solrika dagar och höga temperaturer, men nu när augusti närmar sig så ser det ut att ändras. SMHI:s prognos över Uddevalla från och med nästa vecka bjuder på regn och lägre temperaturer.

– Det har varit en högtrycksdominerad månad, men nu sker det ett väderskifte, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Enligt Linus Karlsson har juli som helhet varit varmare än samma månad tidigare år. Han fortsätter med att det blir mer ostadigt väder att vänta nästa vecka och att utvecklingen framöver ser osäker ut.

– Det är från och med den 20 juli som vi kan se att det har blivit lite svalare, säger Linus Karlsson.

ANNONS

Han fortsätter med att förändringen är i samband med ett lågtryck som rör sig uppåt i landet och drar över Bohuslän. Det för med sig regnområden och lägre temperaturer. Från och med söndag kommer molnigheten att öka.

– Som det ser ut nu så är det inte mycket varm luft på ingång. Det finns också en möjlighet att även andra lågtryck kan leta sig in, säger Linus Karlsson.

– Är man ute efter sol är det nu och fram till lördag som man ska ge sig ut.

ANNONS