Två misstänks ha planerat grov våldtäkt mot barn

En kvinna och en man har häktats misstänkta för förberedelse till grov våldtäkt mot barn och förberedelse till grovt koppleri. Brotten ska ha begåtts i en kommun i norra Bohuslän.

ANNONS
|

Sent i torsdags kväll greps två personer i 30-årsåldern misstänkta för att ha planerat en våldtäkt mot barn. Det handlar om en kvinna och en man och brotten misstänks ha begåtts i en kommun i norra Bohuslän.

Under helgen häktades båda två vid Vänersborgs tingsrätt. Kvinnan på den starkare misstankegraden, sannolika skäl. Mannen häktades som skäligen misstänkt.

Åklagare Robert Beckard är förtegen om ärendet.

– Jag kan inte säga någonting om själva innehållet av påståendet av vad som ska ha hänt. Men det pågår naturligtvis en sedvanlig utredning där vi bland annat håller förhör och undersöker elektronisk utrustning, säger Robert Beckard.

ANNONS

Misstankarna som riktas mot kvinnan och mannen är förberedelse till grov våldtäkt mot barn och förberedelse till grovt koppleri.

Brotten ska ha utförts på adressen som de misstänkta är skrivna på.

– Kvinnan häktades på den starkare misstankegraden och där har vi nu två veckor på oss att utreda vidare. När det gäller mannen har vi en vecka på oss att producera mer bevisning annars försätts han på fri fot i slutet av veckan, säger Robert Beckard.

Mannen och kvinnan förnekar brott.

ANNONS