Trafikkaos och inställda avgångar när snöovädret drar in

Det kraftiga snöfallet som har dragit in över Västsverige ställer till det på flera håll i trafiken. Såväl bilister som kollektivtrafikresenärer drabbas.

ANNONS
|

Stora snömängder väntas dra in över Bohuslän och Västsverige under tisdagen, och redan tidigt på morgonen började vädret ställa till det i trafiken.

Påå E6 mellan Stenungsund och Ödsmål ska en lastbil ha blivit stående efter någon form av olycka, vilket påverkar trafiken i norrgående riktning. Och på E6 i Ljungskile har flera bilförare parkerat sina bilar på motorvägen på grund av det intensiva snöandet, uppger P4 Väst.

Enligt Radions trafikredaktion är trafikläget mycket besvärligt på fler ställen, bland annat på väg 162 i Brastad där det ska ha kommit över 20 centimeter snö och på E6 norr om Uddevalla, vid Hogstorpsmotet, ska en plogbil ha kört i diket. På 44:an genom Uddevalla ska det efter Ramserödsmotet stå en lastbil som inte kommer upp för backen i riktning mot Trollhättan.

ANNONS

Vid 10.30 har en lastbil fått stopp på E6 vid Rabbalshedemotet i Tanums kommun. Händelsen påverkar trafiken i södergående riktning, meddelar Trafikverket. En preliminär prognos är att situationen ska vara uppklarad runt 12.00.

Det har dock inte kommit några larm om allvarligare olyckor som har krävt räddningstjänst eller ambulans.

Från Trafikverkets Trafikledningscentral i Göteborg uppger man att det är störningar på flera håll längs västkusten och man befarar att det kommer att bli värre under dagen.

SMHI har gått ut med en gul varning för snö över stora delar av västra Sverige under tisdagen.

Även kollektivtrafiken har drabbats med flera inställda avgångar, framförallt i Göteborgsområdet, vilket drabbar pendlare som ska norrut till Bohuslän.

– Linjerna får inte fäste på vissa sträckor. Men vi har inga stopp på tågen. Det har varit lite fordonsfel nu på morgonen, men inget med vädret än, säger Paula Reyes på Västtrafiks störningsjour.

– Vi uppmanar alla resenärer att ge sig ut i god tid och verkligen hålla sig uppdaterade i appen och på hemsidan, fortsätter hon.

Trafikverket säger att de prioriterar de stora vägarna, så de uppmanar alla som kan att välja de största vägarna nu under morgonen.

Långa bilköer påverkade trafiken i båda riktningarna på E6 mellan Gerumstunneln S och Gerumstunneln N på tisdagsmorgonen, uppger Trafikverket.

ANNONS

ANNONS