En kvinna i 30-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för mordbrand. Arkivbild.
En kvinna i 30-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för mordbrand. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Tände eld på lägenhet – åtalas för mordbrand

Den kvinna som tidigare häktats misstänkt för mordbrand i Munkedal åtalas nu i Uddevalla tingsrätt. Enligt åtalet har kvinnan tänt eld inne i sin lägenhet vilket orsakat skador på byggnaden för miljonbelopp.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMunkedal usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid lunchtid den 16 januari som ambulans, polis och räddningstjänst larmades till en adress i centrala Munkedal efter kraftig rökutveckling i en lägenhet.

Det visade sig att en brand startat och rökdykare tog sig in i lägenheten för att påbörja släckningsarbetet.

Genom räddningstjänstens insatser kunde branden begränsas till kvinnans lägenhet.

Inom en timme var branden under kontroll och inga personer skadades. Däremot väcktes misstankar om att branden var anlagd, och en kvinna i 35-årsåldern greps.. Kvinnan anhölls redan samma dag som branden och häktades kort därefter.

Under tisdagen åtalades kvinnan för mordbranden i Munkedal, skriver TT. Enligt åtalet ska kvinnan tänt eld på en säng, plastsäckar och en soffa, vilket innebar fara för omfattande förstörelse av andras egendom.

ANNONS

Branden orsakade skador på fastigheten motsvarande ett värde på 1 100 000 kronor, enligt fastighetsbolaget.

Åtalet anger alternativa rubriceringar av brottet som försök till mordbrand eller grov skadegörelse, skriver TT.

Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott, skadegörelse och våld mot tjänsteman. De två senare brotten har skett vid ett annat tillfälle.

Kvinnan förnekar brott.

– Det var inte jag som gjorde det, säger hon under polisförhöret.

Bland den bevisning som åklagaren har, vid sidan om vittnesförhör, finns bilder från brottsplatsen, och sakkunnigutlåtande från räddningstjänsten.

ANNONS