Stormens efterspel: Översvämningar och inställda tåg

Samtliga tågturer på norra Bohusbanan ställs in till tidigast 07 på tisdagen. Samtidigt har vattennivån höjts och det har blivit översvämningar på flera platser i norra Bohuslän. Stormen Ciara påverkar fortfarande Bohuskusten under måndagseftermiddagen.

ANNONS
|

Under måndagen märks efterdyningarna av stormen Ciara i norra Bohuslän. På flera platser har havsnivåerna höjts till över än meter än det normala, vilket leder till översvämningar.

Räddningstjänsten har fått rycka ut till Lysekil för att hjälpa till och tömma vatten från en källare till ett flerfamiljshus.

– Vattnet har stigit från havet och vällde in i en källare på en fastighet. Vi är där och pumpar och hjälper till, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Även i centrala Uddevalla har det blivit översvämningar. Bastiongatan och parkeringarna vid Kampenhof är, som vanligt efter dåligt väder, fullt av vatten.

Kollektivtrafiken påverkas fortfarande

Höga vågor ställer även till det för trafiken över Gullmarsleden. Enligt Trafikverket tar Lysekilsfärjan tillsvidare inga lastbilar, utan enbart personbilar.

ANNONS

Lastbilar och annan tungtrafik hänvisas istället till väg 162 och E6 fram tills klockan 20.00 på måndagskvällen.

Detta gäller även Lysekilsexpressen för Västtrafiks del som tar en alternativ rutt på grund av den rådande väderleken. För mer information om rutten hänvisar företaget till information i reseappen.

Tågtrafiken på norra Bohusbanan är även fortsatt inställd. Under kvällen kommer bussar ersätta trafiken på sträckan Uddevalla - Strömstad. Resebolaget beräknar att trafiken återgår till ordinarie tidtabell vid 07.00 på tisdagen.

Texten uppdateras.

LÄS MER:Vägg blåste ner över bil vid Svinesund

LÄS MER:Negativt elpris för första gången

LÄS MER:Stormen Ciara kom med orkanvindar och rekordregn

LÄS MER:Strömavbrott och trafikkaos i Ciaras spår

ANNONS