Omfattande bevisning mot liga som misstänks ha förfalskat sedlar i Bohuslän

På måndagen inleddes rättegången mot de sju personer som misstänks ha förfalskat sedlar för stora belopp i en lägenhet i Munkedal. Det är ett omfattande mål som har planerats till nio förhandlingsdagar och där endast en av de misstänkta erkänner brott.

ANNONS
|

Tidningen har tidigare rapporterat om konstellationen av sju personer som greps efter att det upptäckts falska 500-kronorssedlar på en bensinstation i Tanumshede. En greps i Grebbestad och resten i en lägenhet i Munkedal.

LÄS MER:Sju åtalas för att ha förfalskat sedlar i Bohuslän

Trots att majoriteten är hemmahörande i Stockholm misstänks personerna ha bedrivit sin förfalskningsverksamhet i Munkedal. Sedlarna ska de sedan använt vid olika butiker och restauranger, framförallt på västkusten.

De åtalades tidigare i november för att ha förfalskat minst 77 stycken 500-kronorssedlar och till att ha försökt skapa ytterligare sedlar till ett värde av drygt 150 000 kronor. På måndagen inleddes rättegången.

Assistentåklagare Malin Bogren har lett utredningen och fick under första rättegångsdagen presentera sin bevisning. Förutom att polisen hittade både sedlar och pappersark med sedeltryck på i lägenheten finns den även mängder av annan teknisk bevisning.

ANNONS

Flera av de misstänkta har filmats av övervakningskameror i samband med användandet av falska sedlar och polisen har även hittat flera filmer och meddelanden i de misstänktas telefoner som styrker brotten.

Samtliga utom en misstänkt nekar till brott. Under tisdagen fortsätter rättegången med de första förhören av de tilltalade.

ANNONS