Polisen spärrade av området där händelsen skett för att genomföra en teknisk undersökning
Polisen spärrade av området där händelsen skett för att genomföra en teknisk undersökning Bild: Henrik Björnsson

Man knivskuren i centrala Lysekil

En man i 60-årsåldern hittades knivskuren i centrala Lysekil. Ambulanshelikopter fick föra mannen till sjukhus. Polisen var på plats och spärrade av området för teknisk undersökning. Under tisdagskvällen är ännu ingen gripen misstänkt för brottet.

ANNONS
LocationLysekil||

Det var vid 18-tiden på måndagskvällen som polisen fick uppgifter via SOS-alarm om att en man blivit knivskuren i centrala Lysekil. Mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha hittats i Stadsparken.

En ambulanshelikopter larmades till platsen och förde mannen till sjukhus.

– Enligt uppgifter från platsen ska han ha varit vid medvetandet och talbar, säger Ulla Brehm presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen spärrade av området för att kunna genomföra en teknisk undersökning. De ska även gå igenom eventuella övervakningsfilmer.

– Händelsen har skett centralt så det finns en del affärer och en bankomat i närheten vars övervakningskameror kan ha plockat upp något. Det är nu ett spaningsärende, så får vi se vad den tekniska undersökningen visar, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Ärendet rubricerades till en början som försök till mord alternativ dråp, men ändrades till grov misshandel. Knivskadan som mannen utsatts för ska ha varit på överkroppen men ska enligt polis inte vara någon fara för mannens liv.

– På grund av skadans omfattning är händelsen omrubricerad till grov misshandel, säger Ulla Brehm.

Enligt polisen fortsätter utredningsarbetet och under tisdagskvällen fanns ännu ingen misstänkt person gripen för brottet.

ANNONS