Man föll från färja – person hittad död

En stor sökinsats har pågått under natten mot lördag utanför Fjällbacka. En man föll överbord från en färja under natten till lördag. En person har senare hittats död.

ANNONS
|

Kustbevakningen och räddningstjänsten letade under natten till lördag efter en person som fallit från en färja. Vid halv tretiden på lördagsmorgonen fick Kustbevakningen larmet.

– Då hade personen befarats ha varit i vattnet i ungefär 20 minuter, berättar Nina Brundin som är pressansvarig vid Sjöfartsverket.

Färjan, Stena Saga, var på väg från Oslo i Norge till Fredrikshamn i Danmark. Enligt Sjöfartsverket föll personen från åttonde däck, cirka 20 meter upp. Fram till åttatiden på lördagen pågick fortfarande insatsen cirka 20 kilometer väster om Väderöarna.

– Fyra fartyg söker tillsammans med en lotsbåt från Kustbevakningen. Dessutom är Sjöfartsverkets räddningshelikopter uppe, sa Nina Brundin då.

ANNONS

Kustbevakningen stannade kvar i sökområdet och vid lunchtid hittades en död person i vattnet. Den döde är inte identifierad. Norsk polis har tagit över ärendet.

– Vi har underrättat anhöriga om att en person är funnen, som kan vara deras anhörige, säger Jonas Fabritius Christoffersen, presstalesperson vid den norska kriminalpolisen, till SVT.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.

ANNONS