Man död efter arbetsplatsolycka i Lysekil

På måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till ett företag vid Grötö hamn i centrala Lysekil. Detta efter att en man på något sätt klämts fast under sitt arbete. Under eftermiddagen står det klart att mannen avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
LocationLysekil||

Strax efter 10.30 inleddes en stor insats i Lysekil efter att en man på något vis klämts fast under arbetstid. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till Grötö hamn där företaget som har sin verksamhet i centrala Lysekil.

Räddningstjänsten berättar att de har varit vid företaget för att bistå sjukvården.

– Vi har varit där. Det kom som ett larm att person var fastklämd men att han hade kommit loss. Vi var inte där för att klippa loss honom utan för att bistå ambulans, säger Mona Hedman, inre befäl räddningstjänsten.

Vid 13.30 meddelar polisen att mannen har avlidit till följd av sina skador.

ANNONS

Mannen som är i 40-årsåldern klämdes fast i samband med lossning av gods på ett företag i hamnen.

Platsen har undersökts av polisens kriminaltekniker och kommer att utredas som vållande till annans död i samband med arbetsolycka.

– Det finns ingen misstänkt utan vi har påbörjat en utredning som får visa om det är någon som har brustit i ansvar eller om det rör sig om en olycka, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Anhöriga är underrättade.

ANNONS