Inställda och försenade tåg på Bohusbanan

Tågen mellan Strömstad och Göteborg har problem. Flera avgångar är inställda och flera tåg är försenade på torsdagseftermiddagen. Problemen gäller både norrut och söderut. Enligt Trafikverket beror förseningarna bland annat på signalfel i Ljungskile.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Kollektivtrafiken är fortsatt drabbad av snöovädret, som dragit in över Västsverige under torsdagen.

Det är förseningar i tågtrafiken på Bohusbanan, främst vid Uddevalla, Ljungskile och Stenungsund. Tågtrafiken ska vara påverkad även under kvällen.

Enligt Västtrafik är dock busstrafiken hårdast utsatt.

- Vi är väldigt beroende av att det snöröjs och plogas på vägarna, säger Frida Antonsson, presskommunikatör på Västtrafik till Bohusläningen.

Västtrafik uppger också att resenärer kan vänta sig att det tar längre tid att ta sig fram i kollektivtrafiken under hela torsdagskvällen, och i hela Västsverige.

- Får räkna med förseningar i hela regionen, säger Frida Antonsson om läget.

ANNONS

Både Västtrafiks hemsida och To go-appen har också fortsatt problem. Det ska vara svårt att söka resor, men gå att köpa och visa biljetter.

- Vi har fått till oss att det rör sig om överbelastning, det är många som söker efter sin resa just nu, säger Frida Antonsson om situationen.

Det finns i nuläget ingen prognos över när hemsida och app återigen kan fungera som vanligt.

ANNONS