Ingen ny kroppsdel hittad – polisen avslutar sökarbetet

Polisen har tre pärmar fyllda till brädden med tips – men fortfarande har bara en kroppsdel tillhörande Wilma Andersson hittats. Nu har polisen slutat söka efter den misstänkt mördade flickan.
– Vi har letat i land och på vatten och i Uddevallaområdet och inte hittat någonting, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS
LocationUddevalla|

Det har gått drygt tre månader sedan 17-åriga Wilma Andersson försvann från Uddevalla. Den misstänkte mördaren som haft en nära relation till flickan sitter häktad sedan slutet av november och förhörs fortfarande kontinuerligt – senast förra onsdagen.

LÄS MER:Polisen har hittat kroppsdel från Wilma Andersson

Ringer medium

Sedan Wilma anmäldes försvunnen har tipsen strömmat in till polisen. Sten-Rune Timmersjö, chef på polisens enhet för grova brott i Fyrbodal, berättar att de har tre pärmar fyllda till brädden med hundratals tips. Och de har kollat alla som är av intresse.

– Det finns medium som ringer upp och säger var vi ska titta, de ringer från hela Sverige, men de tipsen kanske vi inte prioriterat på samma sätt som andra tips som gäller platser i Uddevallatrakten som handlar om upphittade kläder och sådana saker, säger han.

ANNONS

Har det varit något tips som lett er någonstans?

– Det kan jag inte gå in på riktigt, men vi har inte hittat fler kroppsdelar eller så.

LÄS MER:Begärdes häktade för inblandning i mordet på Wilma – kvinna och man släpps fria

"Jättemycket kvar att göra"

Nu har alltså polisen inga fler planerade sökinsatser efter flickan, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

– Vi har letat i land och på vatten och i Uddevallaområdet och inte hittat någonting. Men det är klart, får vi in tips åker vi och kollar det men det finns ingen aktiv sökning på det sättet.

Åklagaren väntas väcka åtal mot den misstänkte mannen i april. Men innan dess finns det mycket förundersökningsarbete kvar att göra.

– Vi jobbar på, det är jättemycket kvar att göra. Vi sammanställer sådana saker som vi plockat in och väntar mycket från NFC, det är en del viktiga saker, det trillar in lite då och då, säger Sten-Rune Timmersjö.

Upplever du att det är rimligt att väcka åtal i april?

– Ja, det har vi diskuterat och kommit fram till. Det är inga konstigheter.

ANNONS