Flera trafikolyckor på E6 – halt på vägarna

En personbil har kört in i vajerräcket på E6 strax söder om Dingle i södergående riktning. Enligt räddningstjänsten är det väldigt halt på E6. En halvtimme efter den första trafikolyckan inträffade det ytterligare en trafikolycka – även den på E6 vid Dingle.

ANNONS
|

Larmet inkom strax innan klockan sju om en personbil som hade kört in mittenräcket på E6 strax söder om Dingle i Munkedals kommun. Enligt Trafikverket har olyckan mycket stor påverkan på trafiken och vägen kommer att stängas av.

–Det är en bil som har kört in i vajerräcket vad jag vet inledningsvis. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Annelie Silveira teamledare på SOS Alarm.

Vid halv åtta hade räddningstjänsten stängt av E6 men ingen person hade behövt föras till sjukhus.

– Vi har stängt av vägen och väntar just nu på att polisen ska komma fram. Det är väldigt halkigt på E6 så det var troligtvis därför olyckan inträffade. Eventuellt behöver bilen bärgas eventuellt kan den köras vidare, Jonas Gustavsson inre befäl på räddningstjänsten.

ANNONS

Vid halv åtta inkom det ytterligare ett larm om en trafikolycka. Även denna gång på E6 vid Dingle fast i norrgående riktning. Då hade man precis öppnat upp för trafiken igen i södergående riktning.

–Ja räddningstjänsten är på väg till något nytt där. Det ska också vara en singelolycka med en person inblandad. Två bilar från räddningstjänsten och en ambulans är på väg till platsen, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS Alarm.

Vid klockan åtta var räddningstjänsten på plats och stängde återigen av E6 – fast nu i norrgående riktning.

— Det är i princip samma olycka. Det är väldigt halt på vägen, en bil touchade mitträcket och föraren ser ut att ha klarat sig väl. Vi har stängt av vägen just nu och kommer nog öppna den om ungefär 20 minuter, säger Peter Grönros, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid halv nio var vägen åter öppen för trafik.

ANNONS