Flera olyckor i Västsverige under morgonen

Under fredagsmorgonen har det varit stökigt väder. Blöt, tung snö drog in tidigt på morgonen över Bohuslän och skapat modd på vägarna. SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall och runt om i Västsverige har det skett flera olyckor i morgontrafiken.

ANNONS

Efter en tid med barmark i stora delar av Bohuslän har snön nu återvänt. Under natten till fredag har det dragit in ett blött snöfall från kusten och vägarna halka på grund av modd har uppstått på flera håll.

– Det innebär att det kan bli rätt tufft att ta sig fram på vägarna, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI.

SMHI utfärdade under torsdagen en gul varning för snöfall över stora delar av Västsverige som gäller fram till lunchtid på fredagen.

De nollgradiga vädret i kombination med den tunga snön har ställt till det en del i morgontrafiken.

Framförallt har det skett flera olyckor söderut mot Göteborg.

ANNONS

Men även på E6 i höjd med Ljungskile i Uddevalla har en lastbil fastnat och fått stopp i ena körfältet i södergående riktning, något som kommer vara uppklarat runt 09.30-tiden enligt Trafikverket.

Solchans i helgen

Redan på fredagseftermiddagen kommer nederbörden försvinna bort. Fram mot helgen blir det minusgrader.

– Det kan bli ganska kallt natten till lördag, om det har varit slaskig snö kan det vara lite svårt underlag lördag morgon, säger Max Schildt.

På lördag eftermiddag försvinner molnigheten från tidigare snöfall och det finns stora chanser till sol och krispiga minusgrader.

– Ser ut att bli ganska lugnt väder.

Natten mot söndag återvänder snöfallet.

– Men det klarnar upp ganska snabbt på förmiddagen sen.

LÄS MER:Ovanliga moln skymtades på Bohushimlen

ANNONS