Blixt satte eld på friggebod

Ett kraftigt oväder drog in över Västsverige under natten till onsdagen. Räddningstjänst och polis larmades bland annat till en bostad väster om Henån när en friggebod började brinna efter ett blixtnedslag.

ANNONS
|

Det var vid 03-tiden under natten mot onsdag som en friggebod strax väster om Henån började brinna.

Både räddningstjänst och polis larmades till platsen och friggeboden som var på drygt 20 kvadratmeter brann rejält när brandmännen kom fram.

– Den fick brinna ner helt. Det var några meter till bostadshuset men det var ingen direkt fara för spridningsrisk under arbetet, säger Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten.

Branden kunde snart släckas och enligt polisen finns inga misstankar om brott i samband med händelsen.

– Enligt anmälaren själv så tror man att det var blixten som slog ner i friggeboden, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

Stort åskoväder under natten

Det har varit en hektisk natt för räddningstjänsten längst med hela Västkusten. Det kraftiga ovädret gav upphov till omkring 1500 blixtar. Samtidigt låg den varma temperaturen kvar och en tropisk natt uppmättes på flera håll.

Enligt SMHI började åskovädret i Halland i går kväll innan det rörde sig norrut över Västra Götaland.

Totalt uppmättes över 1500 blixtnedslag i området, varav 900 i Västra Götaland. Trots ovädret var det fortsatt varmt och på flera håll uppmättes en tropisk natt, alltså att temperaturen inte sjönk under 20 grader.

Under onsdagen ser vädret ut att svänga en del.

– I Göteborg och på flera kuststationer uppmättes en tropisk natt. Så det ligger väldigt fuktig och varm luft över oss just nu. Det kommer vara bra väder ett par timmar på förmiddagen, men det ser ut att bli en del åskskurar under eftermiddagen igen, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

ANNONS