Wilma Anderssons minnesplats på Kungstorget i Uddevalla där hundratals visat sin sorg och saknad efter flickan.
Wilma Anderssons minnesplats på Kungstorget i Uddevalla där hundratals visat sin sorg och saknad efter flickan. Bild: Edvin Bergström

Åklagare avskriver brottsmisstankar mot två misstänkta i Wilma-fallet

En man och en kvinna i 40-årsåldern, med relation till den misstänkte mördaren, har tidigare varit misstänkta för inblandning i mordet på 17-åriga Wilma Andersson. Nu meddelar åklagarmyndigheten att misstankarna mot dem avskrivs.
– Brott kan inte styrkas och därför måste de nu avföras från utredningen, säger kammaråklagare Jim Westerberg i ett pressmeddelande.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i november förra året som 17-åriga Wilma Andersson försvann från Uddevalla. En 23-årig man med relation till flickan greps några dagar efter försvinnandet misstänkt för mord.

Senare kom även två ytterligare personer, en man och en kvinna i 40-årsåldern, att bli misstänkta för inblandning i händelsen kring försvinnandet av flickan. De misstänktes för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling. Åklagare Jim Westerberg begärde dem häktade i december, men tingsrätten bedömde att bevisningen var för knapphändig. Sedan dess har personerna varit misstänkta, men släppta på fri fot.

Men på onsdagen meddelade alltså åklagarmyndigheten att de tidigare misstänkta ny avskrivs från ärendet. De är inte längre misstänkta i fallet.

ANNONS

– Det är inget nytt som framkommit utan de avskrivs för att vi närmar oss åtal och vi förväntar oss inte att få in mer bevisning mot dem, säger Sten-Rune Timmersjö, chef vid polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Vad har det för betydelse i utredningen i övrigt? I bevisningen mot den misstänkte mördaren?

– Det har inte med det att göra alls.

Den 23-årige mannen som sitter häktad är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för mordet på Wilma. Åklagare Jim Westerberg räknar med att kunna väcka åtal om ett par veckor.

– Vi ska komplettera med en del saker, den misstänkte ska tillsammans med advokaten få gå igenom utredningen och se om de vill ha något mer fixat. Det är ganska omfattande material så tar nog en 14 dagar innan man gått igenom allt där, säger Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS