Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Våren är här för att stanna

Det började som en kall morgon med minusgrader, men snart kan det vara dags att plocka fram en tunnare jacka. För våren har kommit till Bohuslän och till helgen väntas det bli tvåsiffrigt.

När dygnsmedeltemperaturen varit över nollgradigt i en vecka i sträck kallas det meteorologisk vår. Den 15:e februari är det tidigaste datumet för den meteorologiska vårens ankomst enligt SMHI och nu kan meteorologen Mikael Sjöstrand på Foreca berätta att våren har kommit.

– Det stämmer, i Bohuslän är våren här. I sju dagar har temperaturen nämligen varit över nollan. Däremot inte i Dalsland, där det fortfarande är vinter i nuläget, säger han.

Molnig helg

Trots glädjebeskedet om vårens ankomst var fredagen något kyligare med flera minusgrader på morgonkvisten. Samtidigt drog en hel del moln in och en del skurar med snöblandat regn kunde förekomma i vårt område.

– Dessa drar däremot bort vid lunch och det fortsätter att vara mulet väder under resten av dagen. Till helgen kommer det fortsätta att vara molnigt, med mest låga moln under lördagen.

Måttlig till frisk vind drar in över kusten och temperaturen väntas ligga omkring fem plusgrader.

Kan bli upp mot tio grader

Det är först under senare delen av lördagen som solen kan titta fram för första gången under helgen och på söndagen meddelar Mikael Sjöstrand att solen tar större plats. Då kan det också vara hög tid att sätta på sig solglasögonen och vårjackan – för då väntas det bli tvåsiffrigt.

– Det kan bli upp till tio grader under söndagen och massor av sol. Till nästa vecka kommer dock molnen tillbaka och blir det mest molnigt, med temperaturer mellan tre till sju plusgrader.