Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tågtrafiken på Bohusbanan mellan Strömstad och Göteborg kommer att påverkas av banarbeten mellan den 21 och 24 maj. Bild: Lasse Edwartz
Tågtrafiken på Bohusbanan mellan Strömstad och Göteborg kommer att påverkas av banarbeten mellan den 21 och 24 maj. Bild: Lasse Edwartz

Västtrafik: "Undvik att resa under långhelgen"

Flera tågsträckor påverkas av banarbeten under Kristi himmelfärdshelgen. Västtrafik varnar för trängsel och uppmanar alla att undvika onödiga resor.

Under den kommande långhelgen utför Trafikverket flera banarbeten i Göteborg. På grund av ett arbete vid Olskroken går inga tåg mellan Gamlestaden och centralstationen. Resenärer till och från Vänersborg, Karlstad och Älvängen hänvisas till ersättningsbussar eller den ordinarie spårvagnstrafiken. Mellan den 21 och 24 maj kommer tågtrafiken mellan Strömstad och Göteborg att påverkas.

LÄS MER: Experterna: Så kommer din sommar att bli i år

Flera andra sträckor påverkas av byggarbeten. För Västtrafiks resenärer kan det innebära längre restider och fler byten.

– Vi sätter in ersättningstrafik för att undvika trängsel, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

Tegnell: "Stanna hemma"

Folkhälsomyndighetens rekommendationer inför den stundande långhelgen är likadana som inför påsk: res bara om det är absolut nödvändigt. Trots det är Västtrafik förberedda på att resandet kan komma att öka.

– Vi uppmanar alla att visa hänsyn mot andra och tänka efter innan ni reser, säger Henrik Kjellberg.

LÄS MER: Anders Tegnell om resor under Kristi himmelsfärdshelgen

Dessa tågsträckor påverkas av banarbeten:

Strömstad-Göteborg (21–24 maj)

Vänersborg-Göteborg, Älvängen-Göteborg (20–24 maj)

Habo/Mullsjö-Jönköping (18–24 maj)

Nässjö-Jönköping (18 maj)