Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Genrebild. Under torsdagen informerades Nösnäsgymnasiet att en av skolans elever var bland de omkomna i flygkraschen i Iran. Bild: Johan Nilsson/TT
Genrebild. Under torsdagen informerades Nösnäsgymnasiet att en av skolans elever var bland de omkomna i flygkraschen i Iran. Bild: Johan Nilsson/TT

Ungdom från Orust bland de omkomna i flygkraschen i Iran

Under torsdagen vajar flaggorna på halvstång på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Detta efter att skolan fått bekräftat att en av eleverna, en ungdom från Orust, var en av de omkomna i gårdagens flygkrasch i Iran.

– Det är fruktansvärt hemskt. Han var en duktig elev som bara hade ett halvår kvar. Eleverna och personalen är väldigt tagna, säger Staffan Hallström, tillförordnad verksamhetschef på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund.

Det var under onsdagsmorgonen som ett ukrainskt flygplan med 167 passagerare och nio besättningsmän kraschade minuter efter att det lyft från Imam Khomeini International Airport i Irans huvudstad Teheran.

LÄS MER: Minst tio svenskar döda i flygkrasch i Iran

Samtliga ombord omkom i kraschen, varav 17 ska ha varit bosatta i Sverige. En av de omkomna var alltså en gymnasieelev från Orust som studerade på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund, vilket SVT Nyheter Väst var först att rapportera om.

Staffan Hallström berättar att skolan fick beskedet tidigt under morgonen. Elevens klass samlades tillsammans med mentor och elevhälsopersonal.

– Elevhälsan har pratat med klassen och vi har gjort i ordning ett minnesrum där eleverna har kunnat skriva i en kondoleansbok. Vi kommer följa upp det här med att de elever som har behov av att prata med någon får möjlighet att göra det, säger han.

Information om den tragiska händelsen har gått ut till samtliga på skolan. Under eftermiddagen ska all personal samlas för en genomgång av situationen.

– Det kan aldrig bli för mycket information och så kan vi lyssna av läget bland eleverna, säger Staffan Hallström.

LÄS MER: Detta vet vi om iranska flygkraschen