Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snön vräker ner på sina håll i Bohuslän. Trafikverket manar alla att ta det lugnt i trafiken. Bild: Måns Langhjelm
Snön vräker ner på sina håll i Bohuslän. Trafikverket manar alla att ta det lugnt i trafiken. Bild: Måns Langhjelm

Trafikverket manar till försiktighet i trafiken

Tisdagsmorgonens snöväder har ställt till med mindre störningar i trafiken. Trafikverket manar till att man ska vara försiktig när man ger sig ut på vägarna i dag.

I dag väntas snöblandat regn i stora mängder, som kommer att falla i Bohuslän under hela tisdagen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för regionen och skriver på sin hemsida att det är risk för halka på vägarna.

– Det kan ställa till det i biltrafiken, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

Snöfallet kom natten till tisdag och förväntas byggas på under tisdagsmorgonen och förmiddagen.

– Sen kommer det nog vara tidvis fall av snö och blötsnö till sent på onsdag, det rör sig långsamt och för med sig massa nederbörd, säger Max Lindberg Stoltz.

Snön vräker ner i Göteborg och i kranskommunerna. Än så länge är det inga större störningar i trafiken, men Västtrafik har en del störningar i kranskommunerna.

Trafikverket manar bilisterna till försiktighet när de ger sig ut på vägarna i dag.

– Kolla väglaget innan ni ger er ut, håll avstånd i trafiken och åk i tid, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Trafikverket har inför dagens väder kört förebyggande halkbekämpning i bland annat Göteborgstrakten och i Uddevalla.

Stopp i trafiken vid Svinesundsbron

På Svinesundsbron är det stopp för all biltrafik i norrgående riktning på grund av en trafikolycka, det är en lastbil med släp som kört in i vägräcket och står tvärs över vägen. Lastbilen läcker diesel så vägen ska saneras. Larmet om olyckan inkom strax före klockan 07.30 på tisdagsmorgonen. Ingen ska vara skadad. Prognosen är att olyckan ska vara uppklarad och vägen sanerad klockan 15 på tisdag eftermiddag.

I fredags konstaterade SMHI att den meteorologiska våren är här, men vintervädret som nu kommer kan inte förändra årstiden i sig, förklarar Max Lindberg Stoltz.

– När våren väl kommit kan den inte hoppa tillbaks, det blir vår med en kall period. Vi backar inte i årstiderna, säger han.