Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tonårspojke åtalas för mordförsök

Med en kniv ska pojken, som är under 18 år, ha huggit eller stuckit en man i huvudet. Han misstänks också ha hotat och misshandlat mannens bror med ett slagträ vid samma tillfälle.

Det var en natt i maj som ambulans och polis larmades till Brastad där en man knivskurits svårt. Den skadade kördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Han var illa skadad enligt min uppfattning, eftersom kniv som riktades mot huvudet och huvudregionen. Min bedömning är att det bara var tur att det gick så bra som det gjorde, säger åklagare Carin Pedersen, som nu väckt åtal mot tonårspojken.

Exakt vad som utspelat sig på platsen vill åklagaren inte gå in på, då hon inte vill föregripa rättegången. Men det ska ha skett utomhus i ett villaområde i Brastad, där många människor hade samlats och där det av någon anledning uppstod ett bråk.

Det hela ska enligt åklagaren ha börjat med att den nu åtalade tonårspojken ska ha hotat att sticka en man i 20-årsåldern med kniv.

– Först är det ett hot som uttalas och därefter knivvåldet och sedan blir det fysiskt bråk på platsen, säger hon.

Slagen med bollträ

Den knivhuggne mannen är i 30-årsåldern, och bror till den man i 20-årsåldern som först knivhotades.

– De är egentligen inte närmare bekanta med varandra så som jag förstått det, säger åklagaren.

I det bråk som uppstod efter knivskärningen ska lillebrodern till den skurne ha slagit en tredje person i huvudet och på överkroppen. Han åtalas därför för misshandel, ett brott han förnekar även om han medger omständigheterna.

Tonårspojken ska i samband med detta också ha slagit lillebrodern med ett slagträ mot överkroppen. Han åtalas alltså för försök till mord, misshandel och olaga hot. Han förnekar brott.

Tidigare misstänkt avskriven

Den nu åtalade pojken och ytterligare en tonåring anhölls på förmiddagen efter bråket. Den nu åtalade pojken häktades initialt, medan den andre släpptes på fri fot relativt snart.

– Den andre släpptes i ett tidigt skede och han är inte misstänkt, säger Carin Pedersen.

På grund av sin ålder och då det ordnats med bevakning genom socialtjänsten försorg släpptes den åtalade tonårspojken ut häktet i början av sommaren.