Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Punktligheten har förbättrats på Bohusbanan den här sommaren. Bild: Jakob Simonson

Tågen på Bohusbanan var oftare i tid i sommar

Tågen i Västsverige hade en bättre punktlighet sommaren 2019 jämfört med sommaren året innan. Bättre underhåll av tågen och färre kopparstölder är några av orsakerna.

Tågens punktlighet ökade i sommar jämfört med året innan. Tågen på Bohusbanan mellan Göteborg och Strömstad var i tid vid 95,6 procent av tillfällena – en förbättring med 6,5 procentenheter jämfört med sommaren 2018.

För regionaltågen i Västsverige överlag var punktlighetssiffran 94,5 procent under sommaren, vilket är en förbättring med 4,3 procentenheter jämfört med sommaren 2018.

– Det viktigaste för våra kunder är att tågen går i tid och därför är det glädjande att punktligheten ökade i sommar. Allt fler väljer också att resa med våra tåg vilket visar att de är uppskattade av resenärerna, säger Kerstin Karlsson, biträdande affärschef för tåg på Västtrafik.

Orsakerna till den förbättrade punktligheten är flera. SJ Götalandståg, Västtrafiks partnerföretag som kör trafiken, har bland annat jobbat med underhållet av tågen för att öka deras tillförlitlighet och tillgänglighet. Något som gör att fler tåg är i tid och minskar antalet inställda avgångar.

Problemet med kopparstölder har också minskat betydligt jämfört med föregående år.

Störst förbättring på punktligheten bland Västtågens sträckor under sommarmånaderna syns på sträckorna Göteborg – Skövde, Göteborg – Nässjö samt på Bohusbanan.