Varmaste dagen hittills i år väntas under tisdagen.
Varmaste dagen hittills i år väntas under tisdagen. Bild: Grøtt Vegard Wivestad

Sommarvärme väntas – men den blir kortvarig

Under tisdagen väntas varma vindar från Sydosteuropa svepa in över Bohuslän. Upp till 25 grader kan bli årets varmaste dag hittills – men sommarvärmen blir kortvarig.
– Det kan komma att bli åska, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Varma vindar är på väg från Turkiet och upp över östra Europa för att nå Bohuslän under tisdagen. Enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca, kommer det bli varmt och härligt.

– Det är en varmfront som kommer och det kommer bli mellan 23-25 grader varmt i Bohuslän. Längst med kusten blir det något svalare, runt 20 grader, det är fortfarande kalla hav, säger han.

Underbart är kort och den som längtat efter sommarvärme får ta tillfället i akt. Solen kommer nämligen bara att titta fram i glimtar mellan molnen och redan till kvällen väntas regn.

– Till eftermiddagen och kvällen väntas regnskurar. Det är fuktig luft som kommer och det kan finnas risk för åska under natten, säger han.

ANNONS

Sjunkande temperaturer

Regnet och åskan passerar under natten mot onsdag, som förväntas bli fortsatt lika ostadig.

– Det blir lite av ett omslag med molnighet under dagen men till eftermiddagen väntas nya skurar. Då kommer det även in kallare luft och temperaturerna sjunker något under onsdagen och torsdagen, säger han.

Vädret fortsätter så även under fredagen men temperaturerna kommer då att sjunka till mellan 10-15 grader.

– Det ser ut att bli en hel del moln även under fredagen, säger han.

Enligt SMHI finns det risk för stora regnmängder i Bohuslän under tisdagen med upp till 35 millimeter på tre timmar.

ANNONS