Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

SMHI varnar: Risk för skogsbränder i Bohuslän

Efter en kallare period har solen synts över Bohuslän de senaste dagarna och värmen har återvänt. Nu har SMHI utfärdat en varning om brandrisk och de varmare temperaturerna kommer hålla i sig, även om solen kan komma att gömma sig bakom molnen igen senare under veckan.

Slutet av juni och början av juli bjöd på riktig sommarhetta men sedan kom värmen av sig. Augusti har bjudit på ett varierat väder och förra veckan var mest blåsig och kall. Men sedan tittade solen återigen fram och det har varit runt 20 grader i Bohuslän de senaste dagarna.

Enligt prognoserna verkar även sensommaren hålla i sig under veckan.

– Det blir ännu varmare under tisdagen med temperaturer på dryga 20 grader. Sedan ser det ut att komma moln tidvis på onsdagen men i stora drag ser det ut att bli mellan 15-20 fram till fredag, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

I samband med att solen återvänt över västkusten har det även blivit torrt i skog och mark. SMHI utfärdade under måndagen en risk för skogsbrand i Bohuslän och Dalsland.

– Vi utfärdar brandrisker dygn för dygn så jag kan inte svara på om det kommer att vara fortsatt risk framöver i veckan. Men eftersom det blir mest soligt i området under tisdagen kommer det troligtvis att se liknande ut, säger Sofia Söderberg.

Meteorologen säger att prognosen framåt helgen är svår att tyda för tillfället och vill därför inte försöka spå vädret. För att säkerställa att få några fler starka soltimmar det här året är det därför bäst att tillbringa tisdagen utomhus.