Ska öka skyddet av marina områden

Som en del av satsningen "Rent hav" delar Havs- och vattenmyndigheten ut 16 miljoner till ett antal länsstyrelser, bland dem Västra Götaland, för att öka skyddet av marina områden.

ANNONS
|

Havs- och vattenmyndigheten, Hav, delar ut totalt 16 miljoner kronor till landets kustlänsstyrelser för att öka skyddet av marina områden. Pengarna är en del i regeringens treåriga satsning ”Rent hav”.

Regeringens satsning på ”Rent hav” omfattar totalt 600 miljoner kronor, varav cirka 180 miljoner kronor satsas på marint områdesskydd under tre år. Pengarna fördelas ut via Hav, och delas mellan de 14 kustlänsstyrelser som arbetar med marint områdesskydd. Där ingår Västra Götaland. Varje länsstyrelse får mellan cirka en miljon och 1,3 miljoner kronor.

– Regeringens nya satsning syftar till att se över skyddet av värdefulla marina miljöer, som till exempel ålgräsängar, blåstångsbälten, och kransalgsängar som är viktiga lek- och uppväxtområden för till exempel torsk, sik och gädda, säger Elisabeth Anderberg, på Hav.

ANNONS
ANNONS