Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torsdagen är sista dagen polisen tar hjälp av hundpatruller från andra regioner. Bild: Stefan Berg
Torsdagen är sista dagen polisen tar hjälp av hundpatruller från andra regioner. Bild: Stefan Berg

Sökinsatsen efter Wilma Andersson trappas ned

På torsdagen har det gått tre veckor sedan Wilma Andersson befaras ha mördats i den misstänkta gärningsmannens hem. Efter intensivt sökarbete minskar nu polisen styrkan som söker efter flickan.
– Vi har gjort så gott vi kunnat, säger Sten-Rune Timmersjö.

Efter fynd av en kroppsdel konstaterade polisen förra veckan att det är uteslutet att finna 17-åriga Wilma Andersson vid liv. Polisen har nu sökt efter flickan i drygt tre veckor, men trappar successivt ned insatsen. På torsdagen gör inlånade hundpatruller från andra regioner sin sista dag och därefter återstår enbart polisområdets egna resurser.

Men sökarbetet kommer inte sluta förrän tipsen slutar strömma in – eller att flickan hittas.

– Vi kommer nog aldrig sluta leta för att så fort det kommer in tips så kollar vi dem, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

Sökinsatsen görs nu utifrån de tips som kommer in till polismyndigheten.

– Det finns inte mycket mer att göra åt, det är så det är, vi har varit i de här lägena förut. Vi har en resurs och den utnyttjar vi men den är begränsad på sitt sätt. Jag tycker vi sökt igenom hela Uddevalla, vi har gjort så gott man kunnat, säger Sten-Rune Timmersjö.

Under fredagen kommer en ny häktningsförhandling genomföras gällande den man i 20-årsåldern som misstänks för att ha mördat Wilma. Enligt åklagare Jim Westerberg har misstankarna mot mannen stärkts under utredningen men han säger att det kommer dröja innan utredningen når slutfasen.

LÄS MER: Misstänktes bostad tros vara mordplatsen – mannen begärs omhäktad