Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis och åklagare håller pressträff om Wilmas försvinnande

Polis och åklagare höll på torsdagen klockan 11.00 ett pressmöte om försvunna Wilma Andersson. Där framkom det bland annat att misstankarna mot den man som sitter häktad misstänkt för mord har stärkts.

Wilma Andersson anmäldes försvunnen söndagen den 17:e november och sedan dess har ett intensivt sökarbete pågått.

På torsdagen klockan 11.00 höll polis och åklagare en pressträff om försvinnandet där de gav en lägesbeskrivning kring det arbete som gjorts kring försvinnandet och hur sökandet och utredningsarbetet planeras fortsätta.

Kommenderingschef Lars Eckerdal och vice chefsåklagare Caroline Fransson var på plats och det framkom bland annat att sökandet efter Wilma Andersson nu går in i en ny fas.

– Fortsättningsvis kommer polisen inte att söka lika brett. Nu blir vi mer specifika i vårt sökande och kommer mest att gå efter de tips som vi får in. Vi kommer också att hjälpa de frivilliga som fortsätter att söka, säger Lars Eckerdal.

Vice chefsåklagare Caroline Fransson berättade om utredningen mot den man som sitter häktad misstänkt för mord.

– Min bedömning är att misstankarna har stärkts. Men anledningarna till detta kan jag inte gå närmare in på. Detta på grund av förundersökningssekretess, säger Caroline Fransson.