Uddevalla centrum och hamn var under vatten efter att stormen Dennis härjat i februari. Husdjur tvingades bäras eller åka gummibåt in till djursjukhuset på grund av de höga vattennivåerna. På torsdagen väntas 20 millimeter regn i samband med hårda vindar i Bohuslän.
Uddevalla centrum och hamn var under vatten efter att stormen Dennis härjat i februari. Husdjur tvingades bäras eller åka gummibåt in till djursjukhuset på grund av de höga vattennivåerna. På torsdagen väntas 20 millimeter regn i samband med hårda vindar i Bohuslän. Bild: Lasse Edwartz

Ovädret Laura på ingång – SMHI klass 2-varnar för hårda vindar

Början av 2020 har kantats av flera stormar. Det har orsakat både tågstopp, trafikkaos och översvämningar. Nu väntas ett nytt lågtryck dra in över Bohuslän – stormen Laura.
– Det kan bli hyfsat stora mängder regn i samband med detta, säger Lisa Frost, meteorolog vid SMHI.

ANNONS
|

Bohuskusten drabbades hårt när stormarna avlöste varandra i februari. Både Ciara och Dennis orsakade översvämningar, nedfallna träd, strömavbrott och trafikkaos.

LÄS MER:Stormens efterspel: Översvämningar och inställda tåg

På torsdagseftermiddagen väntas ett nytt lågtryck dra in över Bohuslän. Det kommer ursprungligen från Atlanten och har döpts till Laura.

Särskilt de södra delarna av Bohuslän kommer drabbas av hårda vindar och mycket regn. SMHI beräknar att det kommer 20 millimeter regn och att lågtrycket drar med sig vindbyar på uppemot 27 meter per sekund.

Drar igång under eftermiddagen

– Det är västliga vindar med byar på 25 till 27 meter per sekund. Det kommer i kombination med regn och möjligen med inslag av blötsnö, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

ANNONS

De hårda vindarna kan leda till skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Det finns också risk för större skador på skog och risk för störningar i trafiken och strömavbrott. Detta gör att SMHI nu klass 2-varnar.

– Varningen gäller från och med i eftermiddag. Ovädret drar igång under eftermiddagen och passerar ganska snabbt och avtar igen senare ikväll, säger Lisa Frost.

ANNONS