Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Nytt svenskt rekord av Bahta

Usain Bolt visade VM-form genom att under stor press vinna 100 meter - och Meraf Bahta gjorde detsamma genom att sätta nytt svenskt rekord på 3 000 meter.

Insatserna gjordes under VM-genrepet i Monaco på fredagskvällen.

Bahtas nya blågula rekord sattes med tiden 8.37.50 (tidigare rekord låg på 8.43.08) och med den insatsen slutade hon nia i loppet.

Vann gjorde kenyanskan Obiri som passade på att sätta världsårsbästa på distansen genom att fullständigt utklassa sina konkurrenter.

Efter det loppet blev det alldeles tyst inne på arenan.

Det var dags för kungen Usain Bolt - och hans kanske näst sista lopp i karriären.

Pressen var enorm, flera i fältet har sprungit bertydligt snabbare än Bolt under säsongen.

Men jamaicanen stod emot trycket och visade han är bäst när det gäller och vann före Young på tiden 9.95. Därmed kommer Bolt inte från favoritskapet på hundra meter inför stundande VM.  

Meraf Bahta ,från Kode, som tävlar för Hälle IF, har förstås VM i London, 4-13 augusti som säsongens stora mål. Hon var förstås nöjd med insatsen.

– Det var tufft, inte minst för att jag har varit sjuk. Därför var det ändå bra, kul att sätta nytt rekord, sa hon till TV4. 

Redan på försäsongen visade hon styrka genom att sopa banan med konkurrenterna och sätta svenskt rekord på 10 000 meter.

Inför VM har den 27-åriga (fyller 28 den 24 augusti) medel- och långdistanslöperskan siktet inställt på 5 000 meter och på 1 500 meter.

– 1 500 är väldigt tufft med många duktiga konkurrenter. Samtidigt är det roligt att springa fort och snabbt, har hon förklarat för GP.

Ett mycket viktigt formbesked fick Meraf Bahta när hon sprang 1 500 i Diamond League i Rom den 8 juni. Där slutade hon fyra med personliga rekordet 4.00.59, med andra ord nära att komma under drömgräsen på fyra minuter. 

I Diamond League i Monaco på fredagskvällen fick Bahta med sin insats på 3 000 ett viktigt formbesked