Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I helgen kan det bli minusgrader under nätterna.
I helgen kan det bli minusgrader under nätterna.

Nu kan minusgraderna komma

I slutet av veckan kommer molnighet och soligt väder avlösa varandra. Det ser inte ut att bli några större svängningar rent temperaturmässigt på dagarna. Däremot kan nätterna bli rejält kalla.

Under fredagsmorgonen är det molnen som dominerar i norra Bohuslän - och i Strömstad håller sig temperaturen omkring tre grader. Men under eftermiddagen väntas solen titta fram och kvällen kan bli riktigt fin.

Regnvädret verkar hålla sig borta under helgen.

– Under lördag och söndag är det mest uppehåll som väntas. Det ser ut att bli varierande molnighet med periodvis soligt och molnigt, säger Sofia Söderberg, meteorolog SMHI.

Minusgrader på nätterna

Trots att dagstemperaturen håller i sig vid fem till sex grader verkar det som att nätterna blir desto kallare.

– Det kan gå ner till någon minusgrad. Ibland kan det gå snabbt och det kan vara dags att börja tänka på växter och så.

Det ligger ett högtryck med nordostlig över norra Bohuslän i nuläget. Sofia Söderberg säger att det påverkar möjligheten till en klar prognos för nästa vecka.

– Det är lite lurigt att säga något om detaljerna. Antingen bryts det här högtrycket ner och det återgår till normalläget med västliga vindar från kusten eller så ligger det nordostliga kvar. Det blir lite spännande och man får följa prognosen i helgen för att se om vi lyckas få en tydligare bild, säger hon.