Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arbetslösheten har ökat något i Strömstad, men den är fortfarande lägre än snittet. Bild: Jakob Simonson
Arbetslösheten har ökat något i Strömstad, men den är fortfarande lägre än snittet. Bild: Jakob Simonson

Något högre arbetslöshet i Strömstad och Tanum

I norra Bohuslän har arbetslösheten ökat något - men är låg i förhållande till regionen och Sverige som helhet. Det visar november månads arbetslöshetssiffror.

Under november månad rapporterade Västra Götaland en total arbetslöshet på 6,5 procent. Det är en ökning med 0,4 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i fjol. Siffran för riket är 7,2 procent.

I Bohuslän är det Tjörn som sticker ut med den lägsta arbetslösheten i hela regionen. 2,7 procent är rena 1980-talssiffror. I jämförelse med det ligger Strömstad, med 5,6 procents arbetslöshet, och Tanum med 4,9 procent lite högre. Men det är fortfarande under snittet för Västra Götalandsregionen, vilket är 6,5 procent. Högst i regionen ligger Åmål, med en arbetslöshet på hela 13,6 procent.

Både i Strömstad och Tanum har arbetslösheten ökat något – en ökning med 0,3 procentenheter jämfört med november 2018

Arbetslösheten bland utlandsfödda var 18,3 procent i Västra Götaland under november månad. De utlandsföddas arbetslöshet har sjunkit i över två år i sträck. Skillnaden i arbetslöshet mellan utrikesfödda och hela befolkningen är 11,8 procentenheter i regionen.

Arbetslösheten bland unga stiger i regionen. I november var 7,9 procent av 18–24-åringarna inskrivna som arbetssökande. Det är dock lägre än för riket som helhet, där ungdomsarbetslösheten är 9,2 procent.

Västerbotten har den lägsta arbetslösheten i riket (5,6 procent), medan Södermanland har den högsta (10,0 procent).