Maskerad man knivrånade matbutik i Lysekil

En man greps under natten mot torsdag misstänkt för knivrånet i Lysekil. Det var en maskerad man som under onsdagen hotade personal med kniv och tilltvingade sig snus, värktabletter och kontanter på Tempo i Brodalen. En anställd var ensam personal i butiken när gärningsmannen slog till. – Det är inte okej, säger Monica Andersson, ägare till butiken.

ANNONS
|

Det var vid klockan 11.20 på onsdagen som polis larmades till en livsmedelsbutik i Lysekil. En man ska då ha hotat personalen med kniv och fått med sig pengar, värktabletter och snus. Enligt polisen flydde den maskerade mannen från platsen i en bil. Ingen ska ha kommit till någon fysisk skada under händelsen.

– Personalen har tagit det ganska bra, det är ju ganska nyligen så vi måste låta det landa lite. Det är otrevligt för alla, säger Monica Andersson, ägare till butiken bara någon timme efter att rånet inträffade.

Ensam personal i butiken

Hon var på väg till affären när hennes kollega ringde och berättade – hon hade blivit knivhotad av en maskerad man på förmiddagen.

ANNONS

– Hon var precis själv så min man hade precis åkt och jag var på väg dit, säger Monica.

Gärningsmannen fick med sig snus, kontanter och värktabletter från butiken.

– Man blir ju alltid orolig, framförallt om hur de i personalen mår. Det andra är sekundärt, säger Monica.

Vad tänkte du när du fick beskedet?

– Jag tänker inte så mycket, det är tyvärr en sådan bransch. Vi lever i ovisshet om att stöld och rån ska ske. Det är inte så mycket kontanter i samhället och det är en fördel för oss. Värdet i vårt fall är inte så stort men det är en otrevlig händelse.

Finns vittnen

Enligt Monica var det kunder i butiken som blev vittne till händelsen.

– Det finns vittnen, men det är ju alltid så, det är ett ögonblicksverk, säger Monica.

Butiken höll stängt fram till eftermiddagen.

En man gripen

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att en 19-åring gripits under natten efter att ha varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för knivrånet.

– Efter spaningsarbete hade vi fått fram ett namn på en person som sedan påträffades vid Kampenhof vid ett-tiden i natt. Han sitter numera anhållen och kommer höras under dagen, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare.

ANNONS
ANNONS