Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis fick lägga ut spikmatta för att få stopp på en flyende bilförare. Mannen är nu gripen och misstänks för flera brott. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Polis fick lägga ut spikmatta för att få stopp på en flyende bilförare. Mannen är nu gripen och misstänks för flera brott. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man gripen efter biljakt – stoppades med spikmatta

En man misstänks för flera brott efter en biljakt som startade i Munkedal och slutade i Hogstorp där polis stannade hans bil med spikmatta. Men efter det lyckades mannen fly till skogs.

Vid kvart över tre på fredagsnatten skulle en polispatrull stanna en bil för kontroll i Munkedal. Föraren var dock inte intresserad av det utan försökte i stället köra ifrån poliserna. Det blev en biljakt som ledde söderut och där föraren i den flyende bilen försökte få stopp på polisens jakt.

– Under färden kastades det ut grejer mot polisbilen. En kofot, så det var ganska farligt, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Vid Hogstorp placerade polisen ut spikmattor och på så vis lyckades man få stopp på bilen. Men jakten slutade inte där, för föraren tog till benen och sprang till skogs.

– Han gömde sig i terrängen. Han hittades flera timmar senare, vid fem, sex-tiden, genom samarbete mellan polis och hund. Han är nu gripen, misstänkt för diverse brott, säger Tobias Land.

Mannen misstänks i nuläget bland annat för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och försök till våld mot tjänsteman. Han kommer att förhöras under fredagsmorgonen.