Våren övergår snart till sommar, i alla fall i almanackan. Men i Bohuslän fortsätter det kyliga vårvädret präglat av lågtryck och regnskurar att dominera den kommande veckan, enligt SMHI.
Våren övergår snart till sommar, i alla fall i almanackan. Men i Bohuslän fortsätter det kyliga vårvädret präglat av lågtryck och regnskurar att dominera den kommande veckan, enligt SMHI. Bild: Anders Wiklund/TT

Majsolen lyser med sin frånvaro – regnvecka väntar i Bohuslän

Med första sommarmånaden bara en dryg vecka bort fortsätter senvårens väder i Bohuslän att präglas av kyliga temperaturer och regnskurar. Den närmsta veckan väntas dagliga regn, och på fredagskvällen även åska, enligt SMHI.

ANNONS
|

– Det är tyvärr fortsatt ganska tråkigt vårväder, med mer ostadigt väder på ingång, och det är ju redan nu ostadigt med mycket regnskurar i era trakter, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI, till Bohusläningen på fredagen.

Under kvällen finns det även risk för åska i hela Bohuslän, berättar hon.

Och det slutar inte där, det kalla och blöta majvädret väntas enligt SMHI:s senaste prognoser hålla sitt våta grepp om Bohuslän i ytterligare en vecka.

– I våra prognoskartor är det mest regn egentligen varje dag fram till nästa helg, säger Linnea Rehn.

”Snålt med sommarlikt väder”

Efter många soliga dagar i april har solen lyst med sin frånvaro under stora delar av maj i Bohuslän, men någon rekordmässigt osomrig majmånad har vi inte att göra med, enligt Linnea Rehn.

ANNONS

– Överlag har det inte varit ovanligt blött, men man saknar de här lite varmare perioderna inemellan alla skurar. Samtidigt har de ändå varvats med en del sol, trots generellt låga temperaturer.

– Det har varit snålt med sommarlikt väder, sammanfattar hon.

Hoppet om sommaren lever dock, och redan nästa helg kan vinden vända.

– Vi är i en ostadig period nu, men även om prognoserna så långt fram är osäkra så ser det ut som att det kommer stabiliseras och bli mer högtryckspräglat väder nästa helg.

ANNONS