Kor påkörda av tåget - stopp i tågtrafiken

I Ljungskile har tåget kört på flera boskapsdjur på järnvägen. Därför är det just nu stopp i tågtrafiken.

ANNONS
|

Under torsdagsförmiddagen körde ett tåg på väg från Strömstad till Göteborg på flera kor. Enligt SOS Alarm är det omkring 15 kor som har blivit påkörda.

– Det är ingen person som är skadad, men med djuren är det nog värre, säger Andreas Svenblad, inre befäl vid Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

På grund av olyckan råder för tillfället stopp i tågtrafiken.

Västtrafik har ställt in tre tåg och leder om ett fjärde på sträckan: ett från Ljungskile som skulle ha gått 11.37 och två från Uddevalla som skulle ha gått 11.07 och 12.07. Det tåg som lämnar Göteborg 11.40 mot Uddevalla leds om via Trollhättan.

ANNONS

Tåget som körde på korna har evakuerats och resenärerna kördes med buss från platsen. Det råder för tillfället stopp i tågtrafiken och bussar ersätter tågtrafiken till åtminstone 14.30.

– Det kommer ta en stund att få ordning på platsen och det kommer nog dröja några timmar till innan tågen kan köra igen, säger Camilla Hult, Trafikverkets presstjänst.

Ska det inte vara stängsel vid betesmarker för att förhindra sådana olyckor?

– Det ska det vara men vi vet inte hur detta har hänt än. Samma sak hände tyvärr nyligen i Värmland också, så det kan tyvärr hända. Men just nu vet vi inte varför eller hur det har gått till, säger Camilla Hult.

Bohusläningen har varit i kontakt med djurägaren som i nuläget försöker säkerställa hur många djur som saknas.

Texten uppdateras.

ANNONS